Lamineringsmaskin – att äga en egen

lamineringsmaskinAtt äga sin egen lamineringsmaskin kan vara väldigt bra. Det finns dock saker som man inte kan köra igenom en lamineringsmaskin. Det måste vara någorlunda platta saker, annars blir det luftbubblor och det kan göra det svårare att behålla plastens integritet. Plasten smälter inte så mycket i en lamineringsmaskin att de egentligen smälter, luftbubblor kan fortfarande ta sig ut om man pressar ut dom och då blir det hål i plasten, den håller inte tätt längre. Om man tänkte att plasten skulle skydda mot vätska, till exempel om man ska ha ner hela pappret i vatten, så är det inte att rekommendera att ha luftbubblor i plasten. Är din lamineringsmaskin dålig kan det också uppstå luftbubblor för att den inte ger ifrån sig jämn värme. Detta kan också leda till att plasten blir knölig och ojämn, och man måste göra om det i en ny plastficka. Använder man sin lamineringsmaskin ofta så brukar man ganska snabbt märka att värmen delas ojämnt, använder man den ganska sällan är det ju svårare. Då tänker man inte så mycket på det utan tror att man ska komma ihåg det tills nästa gång man ska använda den, vilket man inte gör och det slutar med att man slänger maskinen för att man aldrig får tummen ur att fixa den.