Att hacka ett kreditkort

kreditkortDet blir fler och fler som anmäler att deras betalkort blivit hackade. Allt eftersom teknologin går framåt så blir det lättare och lättare att hacka sig in på andras kreditkort, trotts att banker och kreditföretag försöker göra det svårare för dessa brottslingar. Det är inte bara kreditkort som blir hackade, även bankkort och bankkonton blir det. Kreditkort hackas för att man vill kunna sätta upp köp på det som man själv inte vill köpa. Ofta är det väldigt dyra saker, som tv-apparater, stereor, datorer och liknande. Men också mindre kostnader kan göras, sådana som inte nödvändigtvis läggs märke till i det stora hela. Ungefär som att ta en krona från ett konto varje gång någon köper något. Det blir ganska mycket pengar efter ett tag, men det behöver inte märkas av ägaren till kontot. Dessa kan anses vara de lite smartare av brottslingarna, då de oftast får ut mer pengar från det hela än de so sätter upp stora kostnader som märks med en gång. Men så klart så ska man inte stjäla överhuvudtaget. Kreditkort gör det dock lätt för de som vill stjäla att göra det. I vår digitala tidsålder blir brott lättare, så frågan är, ska vi låta utvecklingen gå framåt och göra allt i våra liv digitaliserade och lätta att tas över av andra?